Welke groenbemester ga ik zaaien

Welke groenbemester past het best in mijn bedrijfsvoering?

Content manager
/ Categorieen: Nieuws

Bij het kiezen van een groenbemester is het belangrijk om kritisch te kijken naar de verschillende soorten in een mengsel en te bepalen wat wel en niet geschikt is voor je bedrijf en bouwplan. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:
 
Ziekten en plagen: Kijk naar specifieke bodemziekten en plagen die op je bedrijf voorkomen. Sommige groenbemesters kunnen ziekten en plagen vermeerderen die schadelijk kunnen zijn voor je gewassen. Raadpleeg je Heyboer-adviseur om te bepalen welke groenbemesters geschikt zijn in jouw specifieke omstandigheden.
 
Slakken: Let goed op groenbemesters die rammenas-achtigen bevatten. Deze planten zijn aantrekkelijk voor slakken en kunnen zich daar uitstekend op vermeerderen. Als je geen extra maatregelen wilt nemen om slakken te bestrijden, vermijd dan mengsels met deze soorten. Slakkenkorrels kunnen worden toegevoegd tijdens het zaaien en kort voor het vernietigen van de groenbemesters om de slakkenpopulatie onder controle te houden.
 
Fusarium oxysporum: Japanse haver kan Fusarium oxysporum vermeerderen, zelfs in kleine hoeveelheden in mengsels. Als je uien teelt, is het raadzaam om een andere groenbemester te kiezen om mogelijke problemen met deze ziekteverwekker te voorkomen.

Groenbemester na de tulpen
Veel tulpenland komt momenteel vrij. Een groenbemester die veel wordt gezaaid op vrijgekomen tulpenland is TerraLife® WarmSeason. Deze groenbemester is een meervoudig mengsel en is deaal na vroegruimende gewassen.

Voordelen TerraLife® WarmSeason

  • Geschikt voor vroege zaai, vertraagde bloei
  • Veel biomassa
  • Lange vegetatieve groei en diepe beworteling
  • Heeft maar winig stikstof nodig (30-40 kg/ha)


Heyboer BV biedt slimme en functionele groenbemesters die meerwaarde hebben voor het doel waar je voor kiest. Voor elk doel hebben wij de juiste groenbemesters voor je geselecteerd. Hieronder kun je onze folder groenbemesters 2024 downloaden.

Vorig artikel STORL-inzameling in de praktijk
Volgend artikel Foliplus bladmeststoffen
×