Rassenkeuze wintertarwe oogst 2021

Content manager
/ Categorieen: Nieuws

De verhoudingsgetallen in de kolom met ziektebestrijding zijn uiteraard niet rechtstreeks te vergelijken met de verhoudingsgetallen in de kolom zonder ziektebestrijding. De rassen, die groen ingekleurd zijn, merken wij aan als “beste koop” in ons rassenadvies. Rassen waar een (N) achter staat zijn nieuw aanbevolen rassen. Rassen met (EU-ras) achter de naam, zijn Europese rassen en zijn niet vermeld op de officiële rassenlijst.

We zien al jaren een duidelijke trend in de vraag naar hoogproductieve rassen in combinatie met een goede ziekteresistentie. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Talent, Ebey, enz. Late rassen met een vroegrijpheidscijfer van 6 of lager zijn vooral geschikt voor de vroege zaai. Bij een 1 op 1 tarweteelt adviseren wij altijd een extra ontsmetting te laten uitvoeren met Latitude XL, gecombineerd met een ras met een goede resistentie op aarfusarium en iets latere zaai.

Wij kunnen zowel in bigbags als in zakgoed zaaitarwe leveren. Onze Heyboer-adviseurs kunnen u uiteraard verder helpen met de keuze naar de meest geschikte rassen die passen binnen uw bedrijfssituatie.

 

Klik op onderstaande afbeelding voor onze folder rassenadvies wintertarwe

Vorig artikel Vernieuwde Heyboer bestel app online!
Volgend artikel Rassenlijst zaaiuien oogst 2021
×